onsdag 16 maj 2012

Gräs

Några riktigt arbetsamma jobbiga dagar ligger nu BAKOM oss som skönt är... :)

Efter att förra helgen (var det då..?) kört runt på tomten med jordfräsen, så tog vi igår tag i det ordentligt och räfsade plant nästan hela baksidan och plockade bort all sten och rötter vi bara kunde. Vi var totalt slut igår kväll!
Och idag var det på det igen. Totalt tror jag vi höll på i ca 9-10 timmar igår och idag.
Var inne till Granngården i Örebro igår och lånade deras gräs-såmaskin och köpte gräsfrö. Så när vi äntligen var färdiga idag med allt krattande och stenplockande, så gav vi oss på att så gräs.
Så nu hoppas vi verkligen att det tar sig, och att det gör det fort. Inom två veckor pratade försäljaren om inne på Granngården, men vi får väl se...
Precis när vi var klara så kom regnet. Kunde ju inte ha blivit mer lägligt! :)

Angående huset så kom vårt taktegel idag. Lastbilen kom rätt sent tyckte jag, 12.30, och avlastningen var inte färdig förrän 14.30. Men men, dom satte direkt igång och lade tak iallfall. Vet inte hur långt han hann, men typ knappt halva framsidan var klart då vi åkte därifrån vid ca 16.40. Så imorgon blir det säkert färdigt antar jag.
Inne i huset hade Henrik börjat sätta upp taket. Så det tar sig minsann...

Imorgon ska vi gå till huset och se om vi kan dra en förlängningskabel bort till vedhögen. Det blir vårt nästa projekt, att klyva all ved som är, och stapla den så den kan torka till vintern.
Måste även ringa till Telia och säga upp bredbandet, och sen ringa till Volvo och kolla om det är dags att byta kamremmen kanske. Googlade på det förut och fick upp lite olika svar. Någon skrev vid 12000 mil, vilket volvon gått nu, så det är ju bättre att förekomma än förekommas. Surt om kamremmen skulle slå sönder hela motorn! Då är det bara att skrota bilen antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar