tisdag 29 maj 2012

Elektriker och fiber

Igår ringde elektrikern och ville vi skulle komma till huset en sväng för att gå igenom lite. Så när Ola kom hem från jobbet åkte vi direkt.
Han visade på ritningar hur och var alla uttag till lampor och kontakter är placerade och undrade om vi hade några speciella önskemål. Vi fick ju 15 takspots av Eksjöhus att placera ut, så det talade vi om hur vi ville ha.
Det blir 4 i köket, 4 i stora toaletten, 2 i lilla toan, 3 i hallen samt 2 i allrummet. Det ingick också 3 dimmers, och så valde vi till en till, så vi har det i kök, hall, stora toan och allrum.

Vi vill ju ha till ett bubbelbad, men tycker att placeringen av det på ritningen gör att det känns trångt...kanske för vi vill ha ett rektangulärt istället för 3-kantigt. Hur som så har vi kommit på att man borde kunna byta plats med duschen och badkaret, så vi måste prata med rörmokarn och se vad han säger. Han skulle dit idag, så då skulle han bli tillsagd att ringa oss var det sagt.
Kan inte se några problem med en omplacering. Det skulle i så fall vara den inritade Cirkeln på ritningen, som symboliserar att det är handikappsanpassat. En rullstol ska tydligen kunna komma in och vända där inne. Men det borde gå ändå tycker jag. Vad spelar det för roll liksom. Sätter vi dit ett badkar där efter att huset är godkänt och besiktigat så är det ju ingen som kan säga nåt om det. Jaja.

Senare på kvällen var det möte om Öppen fiber på Linden, så mamma kom hit och tittade till ungarna medans jag och Ola gick och hörde efter vad dom sa. Det låter ju bra det här med fiber, och tv+bredband måste man ju ha, så det blev att vi beställde det.
I huset sen kommer elektrikern att placera tv och data uttag i alla rum, samt en media-central i tvättstugan som styr allt. Hi-tech... ;) hehe

Nu ringde faktiskt vår byggare och sa att rörmockarn var på plats och att han pratat med honom om att byta plats på dusch och badkar, och det var inga problem. Så flyttar vi handfatet en liten aning också till vänster så det inte blir trångt vid badkaret. Kanon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar