torsdag 12 april 2012

Nu är jag irriterad IGEN!!

Idag är jag irriterad på två saker. Egentligen mest på ena grejen, den andra väldigt förundrad över.
För att börja med irritationsmomentet... Nu när vi bygger hus har vi bytt bank från swedbank till Handelsbanken, för vi tyckte dom passade oss bättre. Väldigt trevlig personal som man har nära kontakt med. Allt har flutit på bra så, och vår hjälpande hand på banken har hjälpt oss att avsluta alla våra konton på Swedbank.
Dagen innan jag visste att kontona skulle försvinna gick jag in på hemsidan och skrev upp alla pengar vi hade på dom olika kontona så det inte skulle fattas något sen. Det var tydligen en jäkla tur visade det sig!! Den 2a april skickades avsluten till Swedbank. Idag den 12 april saknas fortfarande ca 6000:- på vårt konto?!?! Exakt VAR har dessa pengar varit i 10 dagar???? Det kunde ta någon extra dag för kontot att avslutas pga att vi använt VISA kortet dagen innan och alla pengar skulle hinna dras...men allvarligt talat??! 10 dagar??!!
Pratade med Handelsbanken igår och sa att det fattades pengar. Hon ringde Swedbank idag på förmiddagen, och där lovade dom att dom saknade pengarna skulle komma in på vårt konto idag. Har det skett?? Nä!
Det känns lite som att, hade inte jag haft koll att det saknades pengar så hade dom bara försvunnit. Väldigt märkligt, och högst irriterande! Kommer inte pengarna in imorgon, ja då jäklar!! Undrar om man kan vinna en rättegång mot Swedbank för stöld... ;) hehe

Den andra grejen handlar också den om pengar, nämligen om den årliga deklarationen som dimpt ner i brevlådan. Kan inte riktigt förstå hur det kommer sig att vi alla andra tidigare år när vi haft lån på huset har fått tillbaka en massa sköna tusenlappar, medans vi i år då vi haft exakt samma lån ända fram till sista oktober, får betala restskatt???!
Har vi tur kanske det går att ändra lite på det hela, men vi får se. Restskatt är aldrig önskvärt!

På tomten blev killarna klara idag med sin del av kakan. Grusgång från vägen till ingången är gjord, det sista på garageuppfarten gjort, och garaget färdigt att gjutas...ja efter att det gjorts finutstakning förstås.
Den jord som blev över är flyttad till sidan av tomten, bra att ha om det behövs fyllas upp någonstans sen.

Från det ena till det andra. Idag har solen skinit och det var riktigt skönt ute. När Ola kom hem från jobbet tog vi en timmes lång promenad i rask takt i det underbara vädret. Härligt!!
Ungarna är båda bättre idag. Tuva är inte alls lika varm som igår och Filip inte lika hostig. Skönt det går åt rätt håll.

2 kommentarer:

  1. Hej! det blir ju restskatt om man gör vinst på huset, men sen kan man ju dra av massor för renoveringar...., men det kanske ni redan fixat, isåfall är det ju lite surt.

    Ha en bra helg! Kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller nja, snarare vinstskatt. Men sen kan man ju välja att få uppskov på vinsten, och i och med att vi inte deklarerat än, så vet ju inte Skatteverket hur vi tänkt göra...Därför lite skumt tycker jag...

      Radera