tisdag 3 april 2012

Att det ska vara så svårt att skilja på ditt och mitt!!!

Idag kom det ett sms från vår "spion" vid bygget, att en viss känd person (behöver inte skriva några namn) var där och lassade in VÅRT grus i sin bil...??!! VAD FAN?? Skämtar du undrade jag? Men nä, det var helt sant. Flera hinkar fylldes, och en kort stund senare kom samma person tillbaka med en påse från Systembolaget till grävarna som är där och arbetar. Jahaja...på så vis?!
Jag gick fullständigt i taket och blev fly förbannad! Det är ju inte direkt så att gruset som ingår i priset räcker ens till oss, utan vi ska behöva betala för cirka 400 ton extra grus...nu ska vi visst dessutom stå för grus till halva Fjugestas befolkning om dom behöver också till sina små hemmaprojekt. Jag eldade upp mig ordentligt och sa till Ola att jag tyckte vi skulle gå raka vägen hem till den berörda personen och fråga vad fasiken han håller på med. Bäst att smida medans järnet är varmt så att säga.
Vi hade tur. Han var hemma och höll på ute. Bredvid honom stod stöldgodset/bevismaterialet. Frågade vart han fått gruset ifrån. Öh, vadååå sa han. Ja, vart har du fått gruset ifrån frågade vi igen. Samma svar...öööh... En tredje gång, vart har du köpt gruset?? "Det har jag köpt av en kompis" ?.. Köpt sa jag? Köpt för en påse med öl från våran tomt??
Kan LOVA han tyckte det var sjukt jobbigt...PINSAMT var väl bara förnamnet! För honom alltså!!
Så kom han med idiotiska dumma bortförklaringar att det inte var vårat grus??! Utan vi har köpt en färdig grund och gruset är därför inte vårt..??? Allvarligt talat, är du dum i huvudet gubbe??? Det är en viss del grus som ingår, resten får vi vackert betala för!!! Och va Faaan skulle det spela för roll liksom? Det är ju knappast dom som grävers grus iallafall.
I nästa andetag säger han att det var ju inte så mycket grus...och det är ju inte alls så dyrt med grus. Kostar 300 per ton. Ja men åk då och köp det för 300:- tonet någonstans då, kom inte och sno vårt för en påse öl!!!
Det handlade om vad jag kunde se i garaget 7-8 hinkar grus. Mängden spelar absolut ingen roll i sammanhanget, det är principen. Han visste ju vem det är som bygger på tomten, så då får han väl fråga rätt person om han får köpa lite.
Han kunde inte tycka att han gjort några fel verkligen, eftersom han "betalat" för det. Jag undrade om han skulle tycka samma sak om det var han som beställt hem grus och hans arbetare sålde det vidare. Det fick jag nog inget svar på. Idiot!

När vi gick därifrån ringde vi till grävarnas chef i Linköping och berättade vad som hänt och att det definitivt inte var acceptabelt!!! Han höll med och bad så mycket om ursäkt och skulle ringa till dom. Vi sa att även vi var på väg dit för att prata med dom.
När vi kom dit frågade vi om det varit någon gubbe där och hämtat grus idag. Ja jo, det hade det varit...oj så pinsamt det blev. För dom. Inte oss. Igen.
Dom bad så mycket om ursäkt och skämdes.
När vi precis skulle gå ringde chefen och pratade med dom. Och när vi kom hem igen ringde han från Linköping och åter igen bad om ursäkt och sa att det definitivt inte skulle försvinna mer grus, och ville kompensera oss på något bra vis.
Det blev att dom står för bortforsling av jord som kommer bli över. Det kommer antagligen bli sjukt mycket över efter att tomten är fylld och pulkabacke gjord på baksidan. Så det blev ju lite bra ändå till slut. Då slapp vi den kostnaden.

Det sista vi gjorde var även att meddela eksjöhus om det hela. Så dom vet vad som hänt. Han var glad att jag ringde och berättade och skulle också ringa och prata med honom i Linköping.
Så det blev verkligen en stor grej av det lilla sms'et...med all rätt givetvis!!

Annars så var grävningen klar nu till huset. Oj vilket hål... :) cirka 1,10 m ska behöva fyllas på djupaste stället.. :s men det blir nog stabilt iallafall ..

3 kommentarer:

  1. POLISANMÄL! Det skulle jag gjort, så kanske det tar lite bättre för "tjuven". Ni har ju vittnen.

    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Men hjälp! Vilket sätt!! Gud va bra att ni gick o tog tag i det och inte bara knöt näven i fickan o blev arga lite sådär svenskt. Ska man behöva ha "spioner" på bygget nu också?? Bra gjort! Vi har fortf inte fått vårat bygglov klart :( när vi fick vår nybbygnadskarta så visade det sig att vi inte fick bygga närmre än 6 m på tre sidor av fyra för där ska det vara allmänning och då får man inte bygga för nära..kul att man visste det innan..ja ja nu ska det iaf vara inskickat. Tove

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men nej va dumt med 6 m...fast kanon oxå att det ska vara allmänning = inga grannar däråt, eller?? :-)
      Ja det var bra vi tog tag i det på en gång! Nu är det utagerat. :-) blir det nån blogg??
      Sofie

      Radera