fredag 16 mars 2012

Hur svårt kan det vara??

Allvarligt talat?! Hur svårt ska det egentligen vara att ta bort 3 granar när alla förutsättningar finns?? Skogshuggare, traktor, motorsåg...

Det har minst sagt varit många turer kring dessa tre granar som stod vid tomten och vi tyckte kunde vara lägligt att ta ner för att inte skylla solen för mycket på vår tomt.
Det började med att kommunen skulle hjälpa till att såga ner alla träd från vår nyinköpta tomt. Perfekt tänkte vi. Frågade också om dom 3 granarna vid tomtgränsen, och kommunen skulle kolla upp vem dom tillhörde och fråga grannen om det var okej att ta ner dom ifall det var hennes. (vilket det visade sig att det var)
Nu var hon på semester utomlands just när det telefonsamtalet gjordes, så frågan blev aldrig ställd till henne, utan kommunen sågade ner träden utan lov.
Fult kan man tycka, definitivt olagligt också, men ändå vår önskan att dom skulle ner. Hur det var med grannens önskan vet jag faktiskt inte, men nu var dom ju nere, så det var inte så mycket mer att göra åt den saken.
Hon fann sig ju i saken och ville ha träden själv eftersom hon eldar i huset, vilket var helt i sin ordning.
En karl kom dit som skulle hjälpa henne att ta bort träden och såga upp till ved. Det blev inte så mycket mer än bara titta. Insåg väl att det var på tok för mycket jobb med det.
Efter det ringde grannen till kommunen och sa att hon inte hade någon möjlighet att ta reda på träden, och kommunen lovade att hjälpa till med det, eftersom dom ju sågat ner utan att fråga först.
En halv vecka gick utan att något hände. Så i onsdags kom skogshuggarna dit och tog bort 2 granar. En lämnade dom kvar. Trodde väl i vår enfald att den skulle tas om hand igår torsdag eller möjligtvis idag fredag. Men näää...??!!! Vi kom precis från tomten och den låg fortfarande kvar över våra björkar som vi hade tänkt försöka få ordning på nu i helgen.
Jag begriper verkligen inte hur svårt det kan vara??!! Hur många dagar/veckor ska det behöva ta?? Är det verkligen så att kommunen har sååå mycket träd att fälla och ta reda på varje dag att dom inte hinner göra färdigt på ett ställe? Eller...jag fattar inte?!

Hur som helst kom grannen ut och pratade med oss när vi var där borta och berättade att hon pratat med dom i veckan och sagt att dom får köpa träden av henne, för hon har ingen möjlighet helt enkelt att ta reda på all denna ved det blir. Då hade dom erbjudit henne 800:- för alla 3. Hon undrade om dom skojade eller, och då hade kommunen svarat att eftersom det varit sånt strul med allt så dubblade dom priset till henne till 1600:-. Ja herregud. Vilken soppa!

Jag ringde åter igen kommunen nu när vi kom hem och undrade vad som händer egentligen?! Vilken skräll att jag fick till svar att han inte visste.
Jag vet inte längre vad jag ska säga när jag ringer.

HUR SVÅRT KAN DET VARA???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar