fredag 2 mars 2012

Fredag igen...

Jag skulle inte ha sagt att sjukan var på snabbvisit...Det fick man ju vackert äta upp sen. Ända sen i tisdags har jag varit riktigt dålig i magen och fått springa på toan stup i kvarten. Magen har rumlat och låtit som ett helt oväder och varit uppsvälld riktigt ordentligt. Sett gravid ut. Mycket störigt!
Inatt vaknade jag vid 3 och fick sitta en hel timme på toan innan jag kunde gå tillbaka till den då svala sängen. Tog två tabletter mot rumlig mage, och faktiskt...peppar peppar, så har jag hela dagen idag varit riktigt bra i magen och inte alls lika svullen längre. Hoppas hoppas det är över nu då!!

Igår torsdag var vi in till Örebro och skrev på dom sista pappren nu till huset. Nu är det på riktigt - ingen återvändo som det varit hittills trots påskrifter. Slutliga avropet är gjort, och önskad leveransvecka på huset är vecka 20. Nu är det vecka 9. Herregud!! Det börjar nästan bli bråttom att gjuta plattan...
Fast först måste vi ansöka om bygglov. Och för att kunna göra det måste vi veta exakt var på tomten som huset och garaget ska stå.
Det har varit lite krångligt med just den saken, pga att ett dubbelgarage helt enkelt inte får plats om vi inte får nalla lite på det här med 4,5 meter till tomtgräns.
Nu har vi iallafall varit hos alla berörda grannar och frågat om lov, och alla har sagt ja. TACK! Idag fick vi dessutom deras namnunderskrifter på Grannintygs-lappar vi hade med oss. Nu gäller det bara att inte kommunen eller byggnämnden har något emot det. Annars så är det bara att skicka in bygglovet nu.

Under veckan har även kommunen varit vid tomten och huggit ner alla träd som jag tidigare märkt upp. Dom ligger nu huller om buller överallt, så i helgen är det tänkt vi ska försöka få någon ordning på det hela. Veden ska vi naturligtvis ha till att elda med i kaminen i vinter, men först får vi stapla upp allt längst bak på tomten. Och frakta bort alla dessa grenar som kommer bli. Ujuj vilket jobb vi har framför oss! Tur att det ska bli sol och vackert väder iallafall. :)

2 kommentarer:

  1. Ni får göra en brasa av grenarna;) och grilla korv......

    SvaraRadera
  2. hehe, brasa gjorde vi idag minsann.. ;)

    SvaraRadera