fredag 30 mars 2012

Grävning och stubbar

Oj oj oj! Igår satte dom igång med grävandet vid tomten. Nu äntligen händer det nåt på riktigt! :D
Vi var där på morgonen och sa att vi gärna såg att dom tog bort samtliga stubbar på tomten, och allra helst körde bort dom också. Mååånga stubbar är det. 15-20 stycken alldeles säkert.
Killarna som grävde pratade om att stubbar gick som farligt avfall, eftersom det var någon slags gas eller nåt i dom så dom i värsta fall kunde självantända. Därför fick man oftast betala för att dumpa dom. Oj då sa vi. Jag åkte till tippen här i Fjugesta för att höra med dom hur det var. Det var ingen där, men jag hittade ett telefonnummer jag ringde och han i andra änden sa att det var bara att slänga dom på baksidan av tippen - helt kostnadsfritt.
Jamen dåså! Fan va skönt då!
Så på måndag pratade dom om att köra iväg stubbarna när deras lastbil också hade kommit. Kanon!

Det som var lite mindre kanon var att det måste fyllas rätt så mycket mer grus under huset och garaget än det som ingår. Jättesvårt att säga exakt, men fick ett cirka ungefär på 400 ton extra..??!! Vi får se. Det måste ju fyllas, så inget att göra mer än bita i det sura äpplet.
Jorden var nämligen väldigt porös och egentligen jättefin som matjord, men för att kunna bygga på fick dom gräva ner någon meter ner i backen.
Plus i det hela är att all jord som grävs upp kommer fyllas ut på tomten och vi kommer med största sannolikhet inte behöva köpa någon matjord sen till gräsmattan.

Grävarna frågade Filip om han ville sitta i grävmaskinen. Så klart han ville! Lite läskigt var det allt, men han gick upp och jag fick ta några bilder med mobilen. Så stolt så var han!

Idag blir det en sväng till Örebro, hem till Samira. Kul som attan! Har inte sett henne på flera år...säkert 4 år. Usch va tiden går! Sist var hennes äldsta kille bara något halvår gammal kanske, och nu fyller han 5 år i år!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar