söndag 15 augusti 2010

Veckorna som gått

Två veckor sen sist. Då har det hänt endel..

Förra helgen, eller redan på torsdagen till och med, kom mamma och pappa ner och hälsade på. DET var länge sen sist. Ett år för och vara mer exakt. På fredagen gjorde vi en heldag i Köpenhamn. Det var perfekt väder. Varmt, sol och endel moln. När vi lämnade Malmö öste regnet ner, men över sundet var det helt annat.
Passade på att ta sightseeing-båten från Nyhamn för och se lite av staden. Köpenhamn är riktigt fin stad! Så annorlunda mot Sverige. Tyvärr fick vi inte se den lilla sjöjungrun, då hon var ute på äventyr. Tror hon var utlånat till Singapore eller nåt sånt på en utställning.

På ströget stog det massa olika underhållare av olika slag överallt. Nån var utklädd till en fontän och spruta vatten från både huvud, höft och fingrar. Två tre stycken olika trollade, några dansade breakdance, och som alltid fanns det några olika enfärgade "statyer" som bara stog helt stilla. Coolt!

Usch så ont jag hade i benen på kvällen. Och foglossning. Kändes verkligen att man gått hela dagen.

På lördagen åt vi middag hos Conny och Ingrid på kvällen. Mycket gott med lax, potatis och kalla såser.
Hade sån tur med vädret hela helgen dom var här med värme, uppehåll och endel sol. På söndagen då det var dags att åka 50 mil uppåt landet igen, öste regnet ner. Det höll i sig precis hela dagen. Sååå deprimerande! Grått, trist, regn, alldeles tyst och tomt i huset. Usch!

I veckan gjorde vi en lista på saker som ska göras. Den blev rätt lång. Sen satte vi igång. Rensade garderober, klippte gräs, klippte häcken, tvätta fönster, måla köksfönster vita, fixa några lister...Fick gjort så mycket!! Och det roligaste av allt, bocka av det man gjort. Haha. Listan är fortfarande lång, men det tar sig :)

I torsdags var jag hos barnmorskan för första gången sedan före ultraljudet nån gång. Vi mätte magen, som nu hade ett SF-mått på 26, lyssnade på hjärtat (150 slag i minuten) och kollade blodtryck. Allt såg bara fint ut. Fick även mitt moderskapsintyg som jag måste skicka in till försäkringskassan.
Kom på då jag gått därifrån att vi varken vägde mig, kollade mitt järnvärde eller äggvita i urinen. Skumt. Görs det inte nästa gång får jag väl säga till.
Nästa gång är det glukosbelastning. Fasta från 24 dagen innan och sen dricka nån sockerlösning vid 8 på morgonen och sitta kvar 2 timmar för att se om jag ligger i riskzon för graviditets-diabetes. Hoppas inte.

Fredag morgon tog jag och Filip tåget upp till Fjugesta. På kvällen var vi på kräftskiva hos moster Birgitta och Sten i deras nya lägenhet i Örebro.
SÅ gott! Före kräftorna var det västerbottenpaj och lökpaj med kassler, samt en massa andra goda tillbehör. Och efteråt bärpaj. Man blev proppmätt!!
Eak, Yim och Ann-Christin var också där, så det var trevligt att träffa alla. Blir inte så ofta direkt.
Igår lördag blev det en heldag med brorsan plus familj. Runt 12-snåret åkte vi till flygplatsen för att titta på lite flygplan. Sen åkte vi till ica Falken i Vintrosa och handlade lite fikabröd. Kaffet intogs på brorsans altan i solskenet. Elin och Kevin åkte 4-hjuling, men Filip var alldeles för feg för att prova. NEJ sa han och kröp upp hos mamma. 4-hjulingar är visst bara roliga om dom är tysta och står stilla än så länge. :D

Då vi åkte hem tog vi Elin och Kevin med oss. Så kom Maria och Micke några timmar senare och grilla kyckling. Blev proppmätt igen!
Elin och Filip tog ett bad i badkaret på kvällen.
Filip var helt slut. Hade inte sovit mer än nån halvtimme på hela dagen. Vid 22 satt han och lekte på golvet med mormor, så sa han plötsligt: mamma, och kom till mig i soffan. Så stängde han ögonen och somna på 10 sekunder ungefär. :) haha, så lätt skulle alla läggningar gå till tycker man. :D

Då jag satt framför tv'n och slappnade av så blev det ett jäkla party inne i magen. Vet inte vad den lilla höll på med. Snurr snurr, bonk bonk. Myyys!

Idag sov vi till 9.40. DET var välbehövligt! Nu känner man sig ju riktigt utsövd till och med. Får se vad den här dagen har att komma med. Har lust att gå ut och titta efter lite svamp, men vi får se.

1 kommentar:

  1. Vad ni är effektiva!! Skönt att få såna där saker gjorda!Vi måste få till en dejt nu när ni är här...Kram Ida å Tyra!

    SvaraRadera