torsdag 14 juni 2012

Uppdatering sen sist..

Hänt en hel del sen sista uppdateringen här...

Förra veckan hade vi besök av farmor och farfar, så då var det fullt ös här hemma. Lek och bus hela dagarna långa. Var så klart tvungna att gå till huset och visa hur det såg ut. Och en av dagarna åkte ungarna med farmor och farfar till Lek och bus landet, medans jag och Ola åkte till Örebro och kollade kakel och badkar, och shoppade lite kläder.
Hittade kakel till båda badrummen, som vi åkte in och köpte dagen därpå. Blev vita matta plattor i storleken 30*60. Blir nog kanoners! Har än så länge inte köpt något till golven i badrummen, och inte heller bestämt om vi ska ha någon slags bård eller så. Vi får se... Däremot köpte vi golv som dom reade ut, som vi ska ha i tvättstugan. Blev svarta i storlek 30*30.

Mer då...? Igår var vi hemma hos Tyra och Wilma och Ida. Solen gassade. Trodde inte det var så varmt då vi åkte, men det var riktigt skönt ute. Sommar!!! :)
När vi kom hem igår och skulle lägga Tuva, så var hon jättevarm stackarn. Hade definitivt feber pluttan.. :(
Imorse hade hon 38 graders feber. Just nu sover hon, och febern har gått ner till 36,8. Bra det!
På morgonen idag var vi iväg till vaccinationscentralen i Örebro och tog den sista sprutan av 3 med Twinrix. Så nu har hela familjen ett fullt skydd mot hepatit A och B, i åtminstone 20 år för barnen och 30 år för oss vuxna sa hon. Bra att slippa tänka på det när vi ska beställa någon resa. :)
Att ge Filip spruta gick väl sådär...han visste ju redan då vi kom in i rummet vad det handlade om, så underläppen darrade ordentligt innan sköterskan ens hade öppnat munnen knappt...hehe. Men det gick bra till slut. Fick en present av sköterskan när det var klart, så då blev han glad.
Det var tänkt vi skulle ta spruta mot TBE idag också, men det blev inget med det. Dels på grund av att hon inte tyckte det behövdes då vi inte bor i ett riskområde. Och dels pga att hon inte fick ge TBE till barn under 3 år, det var läkare tvungna att göra. Valet var så klart vårt, men då struntade vi i det. Riskområden är runt Vättern typ och Stockholms skärgård, och dit ska vi inte så... Får se nästa år hur vi gör istället. Några fästingar har vi inte haft på oss sen vi höll på med veden så.

Jaha, så har vi börjat fundera på det här med färg till huset. Det kommer bli i en grå nyans, liknande den som huset redan är grundmålat med. Och med vita knutar. Hoppas det blir bra. Det är ju inte bara att måla om direkt... Ska försöka komma igång med det inom snar framtid tänkte vi.

Pratade med posten i veckan angående brevlåda till huset. Det sitter ju en uppsamling av brevlådor till flera hus som posten satt upp, så jag hörde efter så vi också skulle få en. Hon jag pratade med var tvungen att höra efter, så ringde hon upp mig igår och sa att man egentligen får köpa egen låda nu, men att dom hade flera där som bara låg. Så vi skulle få en iallafall. Tack tack :)
Så idag hade brevbärarn kört ut vår låda och lagt den vid dom andra lådorna, uppmärkt med vårt namn. :)

Apropå posten så fick vi brev idag från lekebergs kommun, att vi fått förskoleplats på Berga, med start den 20 augusti. Jippie och Hjälp!!! Kanon att vi fick där vi önskade, men blä att börja jobba! :(
Tror iofs att barnen kommer ha jättekul där, men det känns ändå sådär att lämna bort dom... :(
Bra iallafall att dom är så pass stora som dom ändå är när dom börjar på dagis. Filip 3 och ett halvt och Tuva nästan 2 år.

Från det ena till det andra då...huset...statusen där är att det nu är helt gipsade innerväggar och taken håller på och sätts upp. Kan till och med vara så att också taken är färdiga. Var inte så mycket kvar iallafall när vi var där i förrgår så..
Värmefläktar står på inne i huset och också golvvärmen är påsatt, så plattan ska torka ordentligt.
Sen har ventilationstrummor satts upp på yttertaket till köksfläkten och värmepannan. Utsidan ska i princip vara helt klar. Var bara stuprör och nåt mer som var kvar.
Så, ja...det tar sig! :)
Fick dom sista hyresavierna idag på lägenheten.. Bara två kvar att betala innan vi flyttar...tjohooo :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar