fredag 13 januari 2012

Lekland och Bilköp

Idag var Ola ledig hela dagen, så på förmiddagen åkte vi in till Lek och bus-landet i Örebro så Filip fick leka av sig. Ja Tuva med för den delen..
Det var mycket uppskattat!! Dessutom var det alldeles lagom med folk där i och med att det var en vanlig fredag. Perfekt!

Det finns en rutschkana där som stupar i princip spikrakt ner typ 3 meter...DEN skulle Filip minsann åka i. Helt allvarligt, jag vågade inte!!
Helt sjukt!! Min lilla kille på snart 3 år åkte den flera gånger, medans hans mamma på snart 33 år satt och ville åka, men kunde bara inte släppa taget och åka. Löjligt!
När vi åkte därifrån somnade Tuva på typ 2 minuter. Filip höll sig vaken på nåder. Hade vi inte hoppat in på Biltema och Ica Maxi för att köpa fredagsmys-godis, så hade också hans ögon fallit ihop.

Vad köpte vi då på Biltema? Jo minsann, en bilklädsel till baksätet på vår nya bil!!
JAJJEMEN, ny bil inhandlad!! Efter mycket letande och om och men, så föll den slutgiltiga lotten på en grå Mazda 6 kombi från 2008. Inhandlad i Jönköping av alla ställen...
Ola tog tåget ner till bilhandlaren i måndags och slog till. Det var mellandagsrea, så dom sålde ut samtliga bilar i bilhallen för 15%. :)

Tyvärr var det inga vinterdäck till....MEN, det hittade jag på Blocket sen för endast 600:-, för däck som håller åtminstone den här säsongen. Kanoners! Med tanke på att köpa helt nya hade landat på runt 8000:- eftersom vi även behövde fälgar. Nu blev det en betydligt bättre lösning!

Bilklädsel som sagt. Det behövs till baksätet eftersom båda barnen nu sitter där bak, och Filip sitter med sina fötter på ryggstödet. Så onödigt att skita ner och slita där med smutsiga skor.

Annars i helgen händer inget speciellt. Njuta av ledigheten tillsammans hela familjen bara.
Och, just det, hänga med på innebandy på söndag kväll var det ju tänkt också... :)

1 kommentar:

  1. Hihi ja du man blir bara fegare och fegare ju äldre man blir!jag skulle inte heller våga åka den där rutchkanan!
    Finfin bil iallafall har ju sett bild på den:)
    Ja på söndag då jäklar!ärnså himla kul men jobbigt...måste ju träna nu inför kommande match:)
    Kram pjuttis

    SvaraRadera