onsdag 18 januari 2012

Fläng-dag med spya

Vår nya bil var aldrig servad i år som den skulle, eftersom den stått avställd sen i maj 2011. Så det tog bilfirman som vi köpte den av, på sig att ordna. Från början var det sagt att det skulle göras i Jönköping, men vi lyckades iallafall som skönt var få den i Örebro istället. Idag hade dom tid på Orrbys inne i Örebro, så barnen blev väckta vid 8.20 (och jag med för den delen..) så åkte vi in med två bilar till Örebro.

Nästan framme vid bilfirman så hör vi hur Tuva spyr lite i baksätet. Trodde det berodde på att hon inte ätit någon frukost eller var lite åksjuk.
Torkar upp det när vi kommer fram, och åker sedan hem igen och tänker inte mer på det.
Vid halv 12 åker jag och Tuva en sväng till Ida medan Filip och Ola är hemma och leker.
När vi på eftermiddagen ska hämta bilen igen, så flänger vi åter igen in till Örebro. Då lägger Tuva ännu en spya i bilen! Nu fick vi för oss att det var på grund av att hon och Filip fick varsin tablettask i bilen och att hon åt för mycket helt enkelt. Så vi tänker inte mer på det nu heller...

Tuva äter en hel skål med pyttipanna då vi kommer hem igen, och leker på som vanligt.
På kvällen nu började hon hosta bara sådär, och vips började hon kräkas. Torkade upp och hon fick ny pyjamas. Plötsligt spyr hon ännu mer pyttipanna. Ny pyjamas igen. Och så ännu en gång. Ny pyjamas...
Nu har hon ingen pyjamas på sig alls. Och spytt vet jag inte hur många gånger hon gjort uppe i sängen nu. Tappat räkningen. Lilla skruttan... Hela hon luktar kräk stackarn.
Hoppas innerligt att natten inte kommer innehålla massa kräk....både för min och för Tuvas skull...

Imorgon blir det att tvätta pyjamaser och handdukar som jag torkat alla spyor med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar