torsdag 21 juli 2011

BVC

I förrgår blev det en sväng till BVC för 8 månaders-kontroll. Innan har det hetat att man gjort ett BOEL-test vid den här åldern, men det hade dom slutat med och istället ställde dom frågor till föräldrarna om barnet kunde vissa saker.
Det var om barnet jollrade tvåstavigt, använde båda händerna när det tog saker, tittade efter ljud som hördes eller saker som tappades osv. Så klart min lilla stumpa kan dessa saker utan problem.
"BVC-tanten", Gunilla, var riktigt imponerad över Tuva att hon är så rörlig så tidig som hon är. Kryper överallt och ställer sig. Många barn vid 8 månaders ålder ligger mest på golvet och tittar sa hon. Men är det bra gener så är det.. ;)
Innan har hon legat på precis medelmått-kurvan i längd och vikt, men nu hade den dalat lite vilket inte är så konstigt när hon rör sig så mycket.
Nu mäter hon hela 68 cm över havet och väger 7940 gram. Har alltså gått upp 640 gram på 2 månader. :)

Igår var det grillning hemma hos Denis och Mediha. Herregud så gott det var, å herregud så mycket mat det var! Entrecote, kyckling, korv, haloumiost, champinjoner, lammwracks, civapi, aubergine, sallad, potatis med rotfrukter, bröd, tzatziki... Stackars höggravida Mediha hade förberett mat hela dagen.
Så fick vi träffa Maja och Ivans lilla 3 veckors bebis. Sååå liiiiten, och så söööt. Min lilla Tuva blir så himla stor i jämförelse...

Idag är det innedag då det regnat i princip hela dagen.
I morse var det visning på huset för ett par, och ikväll kommer ett annat par och tittar. Han är här för tredje gången, och hon för andra. Det är dom som mäklarn hoppades på skulle ha gett ett bud i tisdags som kommer. Nu har dom fixat lånelöfte hos banken, så vi håller verkligen alla tummar att det händer nåt idag. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar