onsdag 8 december 2010

Vellingeblomman

Vi får ofta reklam i brevlådan från ett ställe som heter Vellingeblomman. Brukar bläddra igenom bladet lite, men vi har aldrig tidigare tagit oss en tur dit.
Igår bestämde vi oss för att åka.
Vilket ställe! Var ju hur stort som helst! Betydligt större än både Plantagen och Blomsterlandet och allt vad dom heter.
Och så många tomtar!!!! I alla storlekar och utformningar man kan tänka sig...

Just nu var det en utställning som hette Tomtestigen. Följde man bara huvudleden genom hela affären så fick man se en massa olika "stationer" eller vad man ska säga där dom ställt en massa tomtar som gjorde olika saker. På ett ställe satt en tomte och körde en bil i full storlek medan små nissar satt och pillade med kvistar och annat. På nästa ställe cyklade tomten uppe på en lina i taket och ett annat låg han och sov i en stor säng. Det var riktigt riktigt häftigt faktiskt. Filip tyckte det var jätteroligt och har pratat om det hur mycket som helst efteråt.

På några andra ställen fanns det knappar man kunde trycka på, så hade dom byggt upp en massa städer där lampor tändes eller små gubbar åkte skridskor eller pulka. Coolt!

I princip allt var julinspirerat, så det ska bli riktigt intressant att ta en sväng dit efter alla helger för att se hur det ser ut utan alla tomtar. Och stora frågan är också, var 17 har dom alla tomtar när det inte är jul??? Vilket jättelager dom måste ha!!

En annan häftig grej dom hade i affären var 3 livs levande åsnor och ett får. Hade byggt upp som i Betlehem med 3 vise männen i bakgrunden och allt...Hehe, men Filip tyckte nog att åsnorna var något för stora för hans smak.. :)

Tuva - alias BlondinBella, sov sig igenom hela besöket och missade allt det roliga :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar