onsdag 1 december 2010

Snö och kyla..

Nya livet som 2-barns mamma rullar på, och Tuva har redan hunnit bli hela 9 dagar idag...Sjukt så fort det går!
Vädret - kylan och all snö - har gjort att vi mest hållit oss inomhus här hemma. Minus 9-10 grader är lite väl kallt tycker jag. Men igår tog vi på oss ordentligt och var ute i lekparken en halvtimme. Det var riktigt riktigt skönt faktiskt, och solen sken från klarblå himmel.
I förrgår...eller om det var i förrgårsgår (?) var vi också ute en sväng i snön och åkte pulka med Denis och Melissa. Filip tyckte det var jättekul ända tills han ramlade med ansiktet rakt i snön. Inte poppis. Då fick mamma rycka in och ta fram barnasinnet och åka tillsammans med Filip i backen... :D SKITSKOJ!! Men så slut man blev av att springa upp för backen. Märks att man nyss fött barn...

Filip och Melissa i sina pulkor..



Filip i pulkabacken





Tuva sov skönt i sin vagn medan vi roade oss i snön..



Men som sagt...mesta tiden har vi hållit oss inomhus, vilket resulterat i att man gått och lullat i sina mysbyxor och hoppat över duschen både en och två dagar. Så när man äntligen slår till på en lång varm skön dusch igår, vad händer? Ja först blir man nerspydd av en liten Tuva...hennes första spya i livet till och med. Byter kläder för att någon timme senare även bli nerspydd av Filip som satte i halsen! Helt otroligt!

Idag har vi haft besök av BVC. Fick en massa information och Tuva vägdes. Hade gått upp från 3475 gram då hon var 2 dagar gammal, till 3760 gram - vilket är 10 gram mer än då hon föddes. Känns ju bra att veta att mjölken räcker till ordentligt.

Avslutar med en vinterbild på Filip från igår i lekparken...



....och en bild på Tuva sovandes i barnvagns-insatsen...

3 kommentarer:

  1. Åh så mysigt!
    Här stannar vi helst inne, för det är svinkallt ute. Skönt med lite vinter i Skåne också. Är de väl inte helt vana vid.
    Roligt för barnen om inte annat. Begriper inte, de känner inte alls att det är kallt;)
    Ha en toppen torsdag!!!!!!!

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Här är det lite kallare...hehe burr så vi har knappt vart ute på 2 dagar!!Men ska bli varmare till helgen runt 4-5 minus=)
    Guuuud så söt hon är lilla Tuvis! ja och filip med FÖRSTÅS!! Kram på er/ Ida å Tyra

    SvaraRadera
  3. Grattis till lilla Tuva :-) Hoppas allt är bra med er

    Kramar ifrån kusin vitamin

    SvaraRadera