fredag 19 juli 2013

Semester!

Är redan inne i semestern..underbaaaaart är bara förnamnet!! Har hela 8 veckor i år, och av dom har 2 nu passerat. Tiden går fort, men det är fortfarande många veckor kvar innan det är dags igen för jobb.
Jobbet ja....det tar alldeles för mycket av min fritid helt klart...har ju inte "hunnit" uppdatera bloggen på ett helt halvår??!!! Mycket har definitivt hänt sen jag sist uppdaterade. För att försöka dra mig till minnes vad som har hänt så är det väl i stora drag att vi alla har fyllt år, i februari. I samma månad fick vi åka in till USÖ med Tuva för att bota hennes borrelia. Hade en infart i armen där hon fick insprutat pencillin direkt in i blodet för bästa resultat. Det verkar ha hjälpt, och hon har sen dess inte haft några mer symptom av svullna leder och svårt att gå. Vi har dessutom nu vid 2 tillfällen fått åka in till ögonkliniken med henne för att kolla hennes syn, eftersom borrelian i värsta fall kunde sätta sig även på ögonen. Men det verkar som att hon klarat sig, tack och lov!
Filip däremot, var i februari iväg på 4-års kontroll, och då tyckte BVC-sköterskan att han verkade ha lite svårt att se. Allt annat var han jätteduktig på, men även jag såg ju att han vid flertalet tillfällen pekade på fel figur när ögontestet gjordes. Så för någon månad sedan nu var vi iväg med honom till ögonkliniken på USÖ dit han fått en remiss och även där konstaterades att han hade ett litet synfel. Långsynt på båda ögonen, dock ett gränsfall som dom trodde/hoppades kommer att växa bort inom några år om glasögon används.
Sååå, nu har min lilla skrutt fått glasögon. Två par, ett par med spindelmannen, och ett par med Lego. Han blev så söt i dom och passar verkligen i glasögon. Första dagen försökte han med diverse undanflykter för att slippa ha dom på, men efter det har det gått hur bra som helst. Han märker väl själv att han ser betydligt bättre med glasögon, så det har inte varit några som helst problem, som jag befarade.

Jahopp, vad har hänt mer då...? Vi har byggt ett trädäck bakom huset på hela 80 m2. Började gräva ut för det i maj, eftersom gräset låg så högt i förhållande till huset var vi tvungna att gräva bort massa jord för att få plats med virket. I juni gjöt vi hela 91 plintar att sätta reglarna på, och nu för någon vecka sedan sattes sista skruven ner i trallen. SÅ SKÖNT! Och så snyggt det blev! Köpte sen en stor utegrupp/soffgrupp på rean på Bauhaus som satt som ett smäck på trädäcket. Vi är sjukt nöjda!

För några veckor sedan var jag och ungarna iväg till Pettson och Findus i Julita, tillsammans med Ida och Lína plus barn. Riktigt mysigt, och kul för barnen. Träffade Pettson och Findus och lekte i deras hus. Fick även vara med och mata Pettsons får och höns. Skoj skoj!

Förra helgen var vi iväg på Cirkus Scott vid Marieberg. Aldrig varit på en stor cirkus innan, så det var faktiskt riktigt kul. Tuva satt som förtrollad och tittade, medans Filip nog inte tyckte det var lika spännande. Satt mest och lekte med någon leksak vi köpte där.
Innan cirkusen var vi iväg på Mullhyttemarken förstås...årlig tradition. Barnen fick smaka sockervadd för första gången i sitt liv, men ingen av dom blev speciellt förtjusta. Får väl erkänna att ja, det är sjukt sött.
Även på söndagen var vi till mullhyttemarken en sväng. Sen blev det våfflor hos mamma, och efter det fiske i dammen som vi brukar. Brorsan och pappa fick varsin regnbåge, men inte jag och ungarna. :(
Det enda napp vi fick var Filip som fastnade med fingret i metkroken...men det gick bra. Han blev rädd och skrek, men ryckte bort den själv, och det blev inte speciellt stort märke efter kroken så det måste ha gått bra.

Hm...planer för semestern har vi inte så många. Vi har bokat en helg i Göteborg då jag och Ola ska gå och kolla på Pink Floyd och ligga på hotell. Sen har vi två dagar hos Pippi i Vimmerby inbokat tillsammans med Ida, Conny, Lina och Tomas plus alla barn. Mer än det har vi inte planerat. En sväng till Malmö blir det ju också förstås, men vet inte riktigt när det blir.

Lite bilder här från senaste halvåret:

Sockervadd


Cirkus


Fiske


Pettson och Findus


Födelsedagstårtor






Ja sista tårtan var pappas, som i juni gick och blev hela 60 år gammal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar