fredag 30 november 2012

Grattis mamma!!!

Idag är det världens bästa mammas födelsedag....nämligen MIN mammas! Hipp hipp hurra hurra hurraaaaaa!

För exakt ett år sedan satt vi just i detta nu på flyget till Thailand och skålade med champange. Önskar idag var för ett år sen....istället sitter jag åter igen i Hagalund och har kvartstid. Funderar på att adressändra...man är ju här mer än hemma känns det som. Åtminstone den här veckan. Hela 18 (!!!!) timmar har jag suttit i här den här veckan. Arton!!! Det är ju för fasiken en halv arbetsvecka för alla andra arbetare. Helt sinnessjukt!
Trodde jag var anställd som lokförare, men jag har kanske missuppfattat saken. Egentligen har jag anställning som navelluddspetare i hagalund. Tjohoo.

Igår blev det första vabben någonsin för oss...eller för Ola. I förrgår var Filip så hes, tappade nästan rösten, och var snuvig. Natten till igår hostade han och lät som en kråka. Lät hemskt! Så Ola stannade hemma med barnen. Under dagen åkte han till vårdcentralen, som skickade honom vidare till akuten i örebro. Så som Filip andades och lät, det ville läkaren på vårdcentralen att en specialist skulle titta på. Så det var bara att lämna Tuva hos mormor, och åka in till akuten. Filip var så duktig hela dagen, gjorde precis som han blev ombedd att göra, och drack den medicin han fick. Lilla plutten.
Han fick för nästan exakt 3 år sedan samma symptom, precis då vi skulle åka till thailand, så vi fick åka in till akuten. Det var samma grej då som han har nu, falsk krupp, vilket drabbar väldigt många barn upp till 5 år och främst pojkar.
Det är alltså en inflammation i luftvägarna som orsakar en svullnad i slemhinnan nedanför stämbanden, som orsakas av olika förkylningsvirus. Symptomen är skällande hosta, heshet, och andnöd med väsande inandning.
Exakt så lät Filip. Hemskt!
Han fick medicin, molipect, som han ska äta nu i 5 dagar, så får vi hoppas att det går över snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar